Reporty ze závodů

O víkendu 23.-24.4. čekala na zlínské závodníky náročná výzva - sprint a dva štafetové závody v Novém Městě na Moravě. Všichni se s tím statečně poprali. A velká část skončila těsně za medailovými pozicemi...

Již v sobotu ráno se nejlepší zlínští závodníci chystali do karantény, aby se připravili na náročný sprint Českého poháru, žebříčku A a zároveň WRE. Trať závody byla namotána v areálu novoměstské nemocnice a po okolních svazích. Závodníky tedy čekalo nemalé převýšení, celkem dlouhá trať a náročná orientace zkomplikovaná oploceným areálem nemocnice i přeběhem hlavní silnice, která byla z větší části zašrafovaná. S tímto náročným úkolem se nejlépe popral Tobias Pekárek, který skončil na krásném čtvrtém místě v kategorii H18A se ztrátou pouhých 33 vteřin na vedoucího Jakuba Peterku.  Dále se dařilo Vaškovi Perničkovi, který obsadil 10. místo v kategorii H16A. V mistrovských kategoriích M21E a W21E zabojovali Roman Zbranek a Iva Kavánková, kteří si vyběhli 17. a 21. místo. Ti z nás kteří se nedostali kvůli rankingu do elitních kategorií si aspoň zaběhli nepatrně kratší a neméně kopcovatý sprint v céčkových kategoriích.

Mapa trati M21E

Nemalou chvíli na to - již ve tři odpoledne se první závodníci postavili na start prvních úseků štafet. 

Štafetová trať se odehrávala v typicky vysočinském terénu s hustou sítí cest, singletracky a rozmanitými porosty. Na závodníky však čekalo ještě překvapení v podobě lehce sprintové vložky v biatlonovém areálu - přímo na střelnici a mezi tribunami.
Neuvěřitelně vyrovnaný výkon předvedli naši nejmladší borci v kategorii H12. Kteří si od začátku do konce udrželi vedoucí pozici a vyběhli si zlatou medalii ve složení Dittrich Matouš, Fišer Petr a finišman David Pekárek
Skvostně také běžela naše štafeta v kategorii D18 ve složení Lucie Dittrichová, Valentina Batani a Mašláňová Ema. Lucka přiběhla v čele startovního pole - na 3. místě a předala Valenti, které se podařilo vytáhnout štafetu do vedení. Nakonec s neuvěřitelnou posilou Emy Mašláňové, závodnící D14, která bojovala s o mnoho staršími a zkušenějšími závodnicemi, si štafeta vyběhla překvapivé 4. místo
Stejnou pozici jako holky obsadili kluci z H18 - Hustý Adam, Pernička Václav a Tobias Pekárek. Tam zazářil zejména Tobias který svou štafetu vytáhl z patnácté až na čtvrtou příčku. 


Na chvályhodném 5. místě se umístila štafeta v kategorii H14 kde bojovali Slováček Ondřej, Pavlík Adam a Pernička Martin.

Štafeta v hlavní ženské kategorii D21 (Kavánková, Pekárková, Nešporová) se umístila na 14. příčce, která přinese alespoň pěkné body do štafetového žebříčku.  V H21 jsme měli bohužel jen jednu štafetu mimo soutěž ve složení Mikel, Pekárek, Slováček. 

Do neděle přežilo pouze 7 statečných. Dvě štafety a náš oddaný řidič Evžen :)
V neděli čekala všechny závodníky asi o kilometr delší trať ve stejném svažitém prostoru jako v sobotu, ovšem s větším množstvím bažin a přeběhů po loukách. Pořadatelé dali všem zabrat dlouhým a kopcovatým postupem na jedničku a nešetřili ani povinnými úseky v okolí shromaždiště a přilehlého rybníka. 

V H18 opět pěkně běželi naši kluci Pekárek Tobias, Hustý Adam a Pernička Václav, ovšem v jiném složení než v sobotu. Tobias na prvním úseku doběhl jako nejrychlejší závodník ve své kategorii. Nakonec se štafeta umístila na sympatickém 9. místě. Dále přežila jedna štafeta v kategorii D21, která si přivolala posilu z D18. Ve složení Valentina Batani, Iva Kavánková a Alžběta Nešporová si vyběhla 18. místo. 

 

I přes chladné počasí se nám podařilo si závody užít a podat množství kvalitních výkonů. A těšíme se na další závodní víkend :)

Komentáře  

#1 Petr Pernička 2022-04-28 08:37
Ještě bychom mohli doplnit sobotní pěkné 5. místo kluků v H14.

Pro přidávání komentářů musíte být přihlášeni.

Nadcházející události

30 čvc 2024;
17:30 - 19:00
Atletický trénink
17 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
18 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
19 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
20 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp

Přihlášení

Online členové

Strava