Reporty ze závodů

V sobotu 22. ledna se výprava SKOB Zlín vydala na 1. ročník závodů družstev Krátký den uspořádaných SK Žabovřesky Brno v Dubňanech u Hodonína a členové našeho oddílu zanechali ve výsledcích nesmazatelnou stopu.

 

Pořadatelé připravili ve Sportcentru Dubňany a okolí místní školy skromné, ovšem útulné centrum závodů. Většina závodníků dospělých družstev běžela s GPS jednotkami, polohu závodníků pak mohli všichni sledovat i na slepé mapě promítané ve sportovní hale. V centru závodů byl jen cíll, předávka a proklatě dlouhý divácký doběh.

Les byl typicky vracovský, rychlý s terénními detaily (kupky, hrázky) a hlavně blízko shromaždiště i Dubňan také plný bujného podrostu. Na mapě mohly teď v zimě překvapit přechody mezi porosty, ale jinak snad nebylo co vytknout..

Kromě jedné štafety TZL dospělých přijela do Dubňan též rodina Pekárků. David Pekárek zazářil v dopoledních žákovských družstvech za TBM třetím nejrychlejším časem. Vůbec všichni Pekárci i odpoledne úspěšně hájily barvy Tesly Brno, jeden z nich byl dokonce i spatřen v dresu TBM. Budiž mu to však odpuštěno za to že po vzoru mladšího bratra předvedl na 5. úseku dospělých skvělý výkon a zaběhl druhý nejkratší čas.

Ostatně ani zlínské družstvo v kategorii dospělých by se neobešlo bez vydatné pomoci z LPU. Průběh odpoledního závodu si jistě zaslouží trochu podrobnější popis, odkazy na GPS záznam najdete v ORISu.

V jednu odpoledne nastoupil na 1. úsek Tomostroj Kolárik a inspiroval se časem startu i úseku, od poloviny závodu již nechal za zády všechny soupeře a předával stylově na 1. místě s náskokem 1:25.

Předal Valentině Batani, která si náskok velkou část trati udržela. Sice ji pak po lítém boji předběhla Natálie Hiklová, ale pořád předávala na krásném hezkém 2. místě s minutovou ztrátou.

Na 3. úseku Bětka Nešporová udržela soupeře skoro na dohled a předávala na 3. místě.

4. úsek hodnotím jako trochu nepovedený. Na začátku jsem měl podivnou potřebu na GPS ukázat, že kontroly lze dohledávat i pořádným obloukem (k čemu držet azimut, že). Moc rychlé to taky nebylo, a tak jsem navýšil ztrátu o 6 minut. Aspoň jsem udržel průběžné umístění.

LuHo na 5. úseku zprvu dotahoval ztrátu, ale pak podle svých slov trochu nezvládl přechod do tmy. Naštěstí jeho soupeři měli ještě větší problémy, a tak předal na 3. místě se ztrátou pouhých 24 vteřin na 2. místo.

Na  dlouhou noc 6. úseku nastoupil Rouman a vedl si velmi dobře. I na GPS nabídl 15km úsek zajímavé situace. V závěrečné pasáži sice začal Rouman své soupeře takticky pozorovat z povzdálí, ale předával i nadále na 3. místě se ztrátou 1:23 na 2. místo.

Finišwoman Iva Kavánková na začátku nezareagovala na zběsilý úprk brzy již stříbrné soupeřky. Naopak připravila napínavou zápletku divákům GPS přenosu v hale i vzdáleným sledujícím. (Sem patří poděkování skvělé distanční koučce Jítě Jeřábkové.) V jeden okamžik byla soupeřka ze ZBM nebezpečně blízko, jen asi minutu daleko, ale nakonec se Ivě podařilo utéct démonům z bažin a doběhla do cíle s bezpečným čtyřminutovým náskokem na 3. místě!!!

Na závěr bych rád poděkoval pořadatelům ze ZBM za hezký nápad na novou zimní tradici a uspořádání závodů. Snad se nás příští rok na jížní Moravě sejde ještě víc, třeba i s podobnými výsledky pro SKOB Zlín!

Komentáře  

#1 Irena Koláriková 2022-02-15 11:06
Moc gratuluji! Pěkný článek, super sportovní výkony!!!

Pro přidávání komentářů musíte být přihlášeni.

Nadcházející události

30 čvc 2024;
17:30 - 19:00
Atletický trénink
17 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
18 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
19 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
20 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp

Přihlášení

Online členové

Strava