{mos_sb_discuss:5}aneb co vás v sobotu čeká

Jak začít rozhovor?

Tak třeba, že stavět tratě v lese hned u domu je prima a celkem jsem si to užil. Navíc tento prostor je jeden z nejhezčích v okolí. Nabídne závodníkům hned několik druhů terénu s rozdílnými nároky na orientaci. Neminou vás valašské kopce s vrcholovými pískovcovými skalkami a kameny, bukový parkový les se střídá s partiemi s výrazně sníženou průhledností spodního patra. Je zde i podmáčený olšový les s bažinkami a meandry potoka, stejně jako místa se smrkovou monokulturou vysočinského typu. 

Pískovcové útvary jako v okolí Jičína?

:-) ne ty tady opravdu nečekejte. Ale doporučuji si zajít po závodě na útvar zvaný ČERTŮV KÁMEN, po vytesaných schodech můžete vystoupat až na vrchol.

Co říct k samotným tratím?

Prostor byl již několikrát zmapován a současnou mapu skvěle připravil Jakub Háj. Protože jsme chtěli plně využít nejhezčích částí terénu, je pro nejdelší kategorie použita metoda motýlků. Zde si závodníci musí dát pozor na správný odběh do jednotlivých okruhů. Obecně se připravte u většiny kategorií na křížení tratí. 

Těsně před koncem závodu bude přeběh přes/okolo neposečených luk. V mapě značeno zakázaným prostorem - prosím dodržujte a nešlapte trávu, jinak mě sousedi seřvou a my vás zase za to disknem. 

Něco závěrem?

Těší se na Vás nejen pořadatelé, ale bohužel i klíšťata v lese. Tak si připravte repelenty nebo se alespoň večer důkladně prohlédněte. 

 

Nadcházející události

30 čvc 2024;
17:30 - 19:00
Atletický trénink
17 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
18 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
19 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp
20 srp 2024;
Celý den
Inov8 O′Camp

Přihlášení

Online členové

Strava