Za kolik dní naběháte 12 hodin s mapou? Kolik týdnů uplyne, než nasbíráte 311 kontrol? Férově roznesených. Ne že si nakreslíte kupku na mapě Tesák-východ a při průběhu jámovištěm si uplivnete do prostoru.{mos_sb_discuss:5}

Odpověď na první otázku bych nějak dohromady dal, na druhou asi stěží. Kdybych ještě přidal podmínku slunečného počasí s polední teplotou neklesající pod 18 stupňů a podmínku suchého rozcvičovacího mechu s nulovým výskytem komárů a podmínku srovnání se s Mattiasem Karlssonem v závodě WRE, asi bych sám sebe spíše nežli do Portugalska nasměřoval do pr..... Ale Portugalsko, ač má dle Ko4ky nejvyšší procento negramotných v Evropě, se dle mého brzy obrovsky zgramotní orientačně. Mluví pro to nejen terény a podnebí, ale i banální skutečnost státní podpory sportu a státního vlastnictví velké části lesů. Ale to už jsem někde jinde. Takže vejhoni, za 10 dni!

thumb_butterfly_praia_da_vieira.jpgthumb_butterfly_campo_de_anta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

V podstatě kamkoliv do zimní a jarní část portugalského kalendáře zapíchnete SI čip, najdete závody nebo organizované kempy. My si vybrali Trofeu Internacional de Cantanhede a následný pobyt na vlastní pěst. Pohybovali jsme se po pobřeží od Porta k Marinha Grande a jeden den jsme zavítali do hor Serra da Arada. Tratě a mapy v těchto oblastech chystají a kontroly spravují dvě portugalské o-organizace. V terénu většinou jsou, a budou ještě dalších 6 až 8 týdnů, velké oranžové plastové “fábory” s kódem.

thumb_middle_dunas_de_cantahende.jpg

thumb_butterfly_quiaios.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byli jsme čtyři. Náklady na osobu uvedu v korunách. Let Ryanair Brno-Girona, Girona-Porto a zpět 2 500. Ubytování 2 noci hostel Porto, 2 noci tělocvična a 7 nocí bungalov kilák od pláže 2500. Půjčení auta a benzín 1500. Další, s českými poměry srovnatelné, výdaje jsme měli za startovné, mapy a jídlo.

Jediná nepěkná zpáve je, že šnorchly klidně můžete nechat doma. Moře sice vyvrhuje moře škeblí, ale teplota vody a reliéf dna k ponorům nelákají. 

www.wre.ori-estarreja.com

www.o-portugal.ori-estarreja.com

www.coc.pt

Pro přidávání komentářů musíte být přihlášeni.

Nadcházející události

08 zář 2024;
Celý den
Český pohár, ŽA, ŽB-Morava
10 zář 2024;
17:00 - 19:00
Atletický trénink
11 zář 2024;
16:00 - 18:00
Mapový trénink Klubovna
13 zář 2024;
15:50 - 17:30
Běžecký trénink
14 zář 2024;
Celý den
MČR na klasické trati

Přihlášení

Strava