Historicky první zlínskou mediali z Mistrovství České republiky sprintových štafet vybojovali v neděli 1.10.2023 naši dorostenci.
Štafeta ve složení Valentina Batani, Tobias Pekárek, Václav Pernička a Lucie Dittrichová získala ve velmi těsném a napínavém závodě v areálu Psychiatrické nemocnice v Opavě bronzovou medaili!

Základ úspěchu položila Valenti, která na prvním úseku pomohla roztrhat startovní pole a doběhla na 2. místě s náskokem cca půl minuty na hlavní favority z Turnova, Pardubic a tří Brněnských oddílů.
Tobias bojoval, na druhém úseku se držel v čelní skupině a do cíle dorazil na 3. místě jen 15 vteřin za vedoucími Žabovřeskami.
Vašek na třetím úseku měl těžkou pozici, kdy spolu s ním startovali všichni medailisté ze sobotního individuální sprintu. Podařilo se mu však udržet na dohled od nejlepších a předával v cíli na 7. místě se ztrátou 1:11 na první místo.
Lucka pak na posledním úseku znovu předvedla, že je letos nejlepší českou dorostenkou. Postupně se dotahovala na čelo závodu a v půlce trati již byla na 3. místě, jen těsně za vedoucími Pardubicemi a Turnovem. Na velice rychlých a nepřiliš technických tratích to byl boj až do cíle a nakonec to cinklo na krásném třetím místě!

Výsledek a medaile je odměnou a zadostiučiněním pro tuto silnou generaci, kdy tři ze čtyř jsou posledním rokem mezi dorostenci.
Snad ještě za dva týdny na MČR štafet a klubů by mohlo přijít něco hezkého :-)

Obrovská gratulace a poděkování všem medailistům! Udělali jste nám radost❤️.

 

Pro přidávání komentářů musíte být přihlášeni.

Nadcházející události

08 zář 2024;
Celý den
Český pohár, ŽA, ŽB-Morava
10 zář 2024;
17:00 - 19:00
Atletický trénink
11 zář 2024;
16:00 - 18:00
Mapový trénink Klubovna
13 zář 2024;
15:50 - 17:30
Běžecký trénink
14 zář 2024;
Celý den
MČR na klasické trati

Přihlášení

Strava