{mos_sb_discuss:5}Rok se s rokem sešel a dozrál čas na nějaké další info o Maďarsku... UPRAVENO

Pojedeme autokarem v pátek 19.10.2007 v 6.30 z AN Zlín přes AN Luhačovice (7.00) a parkoviště u PennyMarketu v Uh. Brodě (7.30), kde nakoupíme zásoby na dlouhou cestu do Uherska... V autokaru budeme vybírat 7.000 HUF za startovné a ubytování. To bude realizováno na Internátě střední školy policejní a Školy ochrany osob a majetku v Miskolci. (Takže bacha.) Spíme samozřejmě na postelích s povlečením. Nezapomeňte s sebou občanský průkaz se strojově čitelnými údaji, anebo PLATNÝ cestovní pas.  Aktuální kurz je ca. 11 CZK / 100 HUF. A těšte se! Požádal jsem o sobotní start na začátku startovního pole, čili bychom měli mít dostatek času na fakultativní lázeňské termálení i návštěvu nějakého toho kabaretu...

Po několikadenním bádání jsem vymyslel rámcový program. V pátek ráno po naložení proviantu a účastníků se vydáme přes Slovensko, Cikánské Slovensko a Maďarské Slovensko na hraniční přechod Salgotarjan-Šiatorská Bukovinka, kde se konečně probijem do Uher. Po pár kilometrech zastavíme v malebném průmyslovém městečku Salgotarjan, kde dáme hodinové osobní volno, které využijete prohlídkou města anebo nákupem valut či zásob. Poté vyrazíme předhůřím nejvyššího horstva Maďarska, Mátry, do vesničky Egerszalók, kde se na úpatí solné hory nachází krásně zrekonstruované lázně. Podle fotek takové maličké Pamukkale. Navečer odjezd do Miskolce na ubytování. (Jsou to přeci jen maďaři a já bych tam rád zastihnul někoho, hovořícího cizojazyčně). Večer osobní volno.

V sobotu se startuje až po obědě, a proto máme dvě možnosti. Buď pojedeme na shromaždiště na poslední chvíli (asi tak hodina cesty) a dopoledne proflákáme v Miskolci nákupy a nebo zevlováním. Druhá možnost je přepravit se na shromaždiště (Voros-to, mezi Aggtelek a Josvafo) hned ráno. Závody se totiž konají v NP Aggtelek, velké to krasové oblasti, spojené se Slovenskem. Taky je zde k vidění spousta krás: nacházi se tu mj. 25 km dlouhý jeskynní systém s druhým nejvyšším světovým stalaktitem nebo stalakmitem, Obřím dómem, léčebnou jeskyní, a tak. Tuto volbu nechávám zatím otevřenou, můžem o tom diskutovat. Po závodech brzký odjezd do Miskolce, konkrétně MČ Miskolc-Tapolca se světoznámými lázněmi, kde se budou lázníchtiví opět louhovat. Večer opět osobní volno.

V neděli odjezd hned po závodech, svaření a vyhlášení rychlou jízdou domů.

Pro malé i velké děti: Lázně budou stát ca. 2.500 HUF, čili byvám mělo stačit vyměněných zhruba 10.000 HUF. Pokud ale budete žrát jen Májku s chlebem, bude vám stačit i pět.

Pro přidávání komentářů musíte být přihlášeni.

Nadcházející události

08 zář 2024;
Celý den
Český pohár, ŽA, ŽB-Morava
10 zář 2024;
17:00 - 19:00
Atletický trénink
11 zář 2024;
16:00 - 18:00
Mapový trénink Klubovna
13 zář 2024;
15:50 - 17:30
Běžecký trénink
14 zář 2024;
Celý den
MČR na klasické trati

Přihlášení

Strava